ادویه

انواع هل

هل ادویه بومی هند ،پنال و بوتان محسوب میشود .طعم هل تا حدی شیرین و به‌نوعی نمکین است. هم پوسته و هم دانه‌ی آن عطری تند و مخصوص به خود را دارد. میوه آن غلاف های کوچکی دارد که دانه های سیاه درون آن وجود دارد. غلاف و هم دانه ها عطر و طعم دل پذیری دارند.هل سبز یکی از قدیمی ترین ادویه جات در جهان است و در مصر باستان برای خواص دارویی اش استفاده می شد و رومی ها و یونانی ها از این ادویه برای عطر و بوی آن استفاده می کردند هل به بهبود سلامت گوارشی کمک می کند و مانع برخی بیماری های جدی مانند سرطان می شودل دارای خواص آرامش بخش عضلانی است و این می تواند به کاهش سکسکه کمک کند

هل به سه دسته تقسیم میشود:

1.هل سبز:هل سبز در جنوب شرق آسیا یافت می شود.عطر هل سبز از دیگر گونه های آن ( سفید و سیاه ) بیشتر استز هل سبز به عنوان دانه یا پودر در صنعت مرباسازی و کمپوت سازی استفاده می شود و در طبخ گوشت سفید هم هل سبز کاربرد دارد.از هل سبز به صورت دانه یا کوبیده در چای یا قهوه برای خوشبو کردن آن استفاده می شوداز نوشیدنی های بسیار مشهور در هند چای هل و زنجبیل است.کل هل سبز به صورت غلافهایی کوچک است که درون آن دانه های سیاه رنگ و خوشبو است.این ادویه جایگاه ویژه ای در درمان طب سنتی دارد

2.هل سیاه:میوه گیاه چند ساله و علفی است و همچنین از خانواده زنجبیلهاست .کشورهایی از جمله هندوستان ، ترکمنستان ، ایران ( شهر کرمان ) بزرگترین تولید کننده هل سیاه هستند.هل سیاه سرشار از ترکیبات منحصر به فرد از جمله ترپی نئول ، ترپنین ، فورمیک اسید و استیک اسید است. هل سیاه سرشار از ترکیبات منحصر به فرد از جمله ترپی نئول ، ترپنین ، فورمیک اسید و استیک اسید است.دانه های هل سیاه بسیار مقوی هستند و نقش پررنگی در ساخت داروها دارد.میوه های هل سیاه اول شهریور با قطر 25 تا 50 میلیمتر بوجود می آید که در هر دانه 12 دانه نا منظم قهوه ای رنگ با بویی معطر و مزه ای شیرین دارد.

3.هل سفید: انواع هل،هل سفید می باشد که گیاه علفی و چند ساله است.و هل سفید هم از تیره زنجبیلهاست.هل سفید ادویه معطریست که در صنایع غذایی، شیرینی پزی، عطر سازی استفاده می شودوطبیعت هل سفید خیلی گرم و خیلی خشک است و بسیار معطر است و محتوی دانه های سخت سیاه مایل به قهوه ای رنگ است.برای استفاده از هل سفید معمولا دانه های داخل هل سفید را دم می کنندباید توجه کرد که مصرف بیشتر از 3 گرم در روز هل سفید برای بدن مضر است طبیعت هل سفید خیلی گرم و خیلی خشک بوده و حاوی پروتئین،کلسیم اکسالات و سیلیس است که بخش مورد استفاده آن دانه های داخل آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *